Schelwald Optiek

Actueel

Nieuws


18 september 2018

Team 2

Team 2 speelde zijn eerste uitwedstrijd van het seizoen. Voor Femke en Gerard hun eerste wedstrijd, voor Sanja haar tweede. 8-2 verloren, waarbij Femke twee keer haar partij won. Het waren leuke wedstrijden in een goede sfeer.

Team 2


16 september 2018

Nieuwe cursussen

Voor zowel volwassenen als de jeugd begint er een nieuwe cursus op vrijdag 2 november. De cursus duurt 8 weken, steeds op vrijdag, tot en met vrijdag 21 december. Tijd: van 18:00 uur tot 19:00 uur. Plaats: de gymzaal aan de Goudlaan 5. De kosten bedragen € 12,50.

Een tweede cursus, ook voor volwassenen en jeugd, begint op vrijdag 11 januari en duurt tot en met 15 februari 2019. Deze cursus duurt dus 6 weken en kost € 8,-. Tijden en plaats zijn dezelfde als van de eerste cursus, namelijk van 18:00 tot 19:00 uur in de gymzaal aan de Goudlaan 5.


2 september 2018

Einde zomervakantie, begin nieuwe seizoen

Traditiegetrouw was er op 31 augustus in Vinkhuizen op de laatste vrijdag van de schoolvakantie het festijn “End of Summer”. In de omgeving van het Vinkhuis kon de jeugd allerlei leuke dingen doen als een soort laatste saluut aan de zomervakantie. Ook wij stonden er als tafeltennisvereniging met twee tafels. Het was een leuke middag voor alle kinderen en een mooie start van het tafeltennisseizoen. Met dank aan de vrijwilligers Feike en Gert Jan.

End of Summer 2018 End of Summer 2018 End of Summer 2018 End of Summer 2018 End of Summer 2018

Komende maandag 3 september is er voor de eerste keer weer de mogelijkheid om in de zaal tegen een bal te slaan.


23 juni 2018

Clubkampioenschappen

Op zaterdag 23 juni werden ter afsluiting van het seizoen 2017-2018 de traditionele clubkampioenschappen gehouden.
Het was weer een gezellige middag met niet alleen tafeltennis, maar ook heerlijke hapjes, gemaakt door de ouders van de jeugdspelers. De clubkampioenen zijn uiteindelijk geworden: Wessel bij de junioren en Gert Jan bij de senioren.

Einduitslag

Jeugd A:
1. Wessel
2. Tuur
Jeugd B:
1. Gerben
2. Mak
3. Jerry
Senioren A:
1. Gert Jan
2. Jasper
3. Freddy
4. Wouter
5. Bart K.
6. Joop
Senioren B:
1. Brenda
2. Kees
3. Femke
4. Mirjam
5. Sanja
6. Rietje


18 november 2017

Vinkhuizen 3 kampioen

Op zaterdag 18 november werd in het verre Klazienaveen ons derde jeugdteam kampioen! Het team van Mak Cats en Robin Barlinckhoff sloot de competitie in stijl af door twee keer met 5-0 te winnen. Bij een 2-0 voorsprong in de eerste wedstrijd van de dag was het team al niet meer te achterhalen door de concurrentie. Voorzitter Gert Jan was ter plaatse om hen te feliciteren. Beide spelers worden op 16 december tijdens het dubbeltoernooi nogmaals gehuldigd.
Derde jeugdteam kampioen
Derde jeugdteam kampioen
Derde jeugdteam kampioen

Tafel­tennissen!

Tafeltennissen kun je bij ons op maandag en op vrijdag, behalve tijdens de vakanties van de basisscholen.

Jeugd (onder de 18) trainen
 • maandags en vrijdags van 18.00 tot 19.30 uur

Volwassenen (18 jaar en ouder) kunnen
 • vrij spelen op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur
 • trainen op vrijdagavond van 19.30 tot 20.30 uur
 • vrij spelen op vrijdagavond van 20.30 tot 21.30 uur

Je kunt één keer vrijblijvend en zonder kosten komen spelen. Wat je daarna betaalt zie je onder Kosten.

Als je lid bent, kun je ook in de competitie spelen, maar dit hoeft niet. TTV Vinkhuizen speelt met twee jeugdteams en twee volwassenenteams in de competitie van de NTTB Noord (Nederlandse Tafeltennisbond).

Wij spelen in de gymzaal aan de Goudlaan 5 te Vinkhuizen, naast de 'Sterrensteen', de voormalige Annie M.G. Schmidtschool. Zie de ANWB routeplanner.

Voor niet-leden is het mogelijk om op de maandagavond een tafel te huren voor € 5,- per avond.


foto van Gert Jan foto van Bahram Gerami
Onze trainers: Gert Jan Huiskes en Bahram Gerami.
Ze worden regelmatig geassisteerd door Bart Rozema.

Showdown!

Showdown is een sport die veel wordt beoefend door blinden en slechtzienden, maar ook zienden kunnen showdown spelen als ze een speciale donker gemaakte skibril opzetten. Het spel is een kruising tussen tafelvoetbal en tafeltennis. Je speelt het op een tafel met opstaande randen en met een balletje dat geluid geeft. Beide spelers hebben ieder een batje waarmee ze moeten proberen om, net als bij tafelvoetbal, het balletje in het doel van de tegenstander te schieten. Meer informatie over de sport vind je op de algemene site over showdown of op de site van Gehandicaptensport Nederland.

Vanaf 1 januari 2016 heeft Tafeltennisvereniging Vinkhuizen een afdeling showdown met op dit moment 8 spelers. Daarvoor hebben wij ons als vereniging ook aangesloten bij de Gehandicaptensport Nederland. Iedereen die meer wil weten over deze sport kan kijken op de hierboven genoemde sites of eens langsgaan bij buurtcentrum Het Tuinpad, Bessemoerstraat 4, op de rand van Tuinwijk en Paddepoel. Daar wordt gespeeld op maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Meld je van te voren even aan bij de coördinator van deze groep, Hubert de Vos (hubertdevos@hetnet.nl) om te voorkomen dat het te druk wordt. De showdownspelers spelen nu onder onze vlag omdat zij niet tevreden waren bij hun vorige vereniging en omdat wij als tafeltennisvereniging het een verrijking vinden voor onze club.

showdown
Een showdown-speler in actie

De vereniging

Tafeltennisvereniging Vinkhuizen is opgericht op 15 maart 1973.

Na een periode van bloei daalde het ledenaantal na de eeuwwisseling zodanig dat de vereniging een slapend bestaan leidde. In de winter 2009-2010 is de vereniging nieuw leven ingeblazen en daarna groeide het ledenaantal weer. In het seizoen 2018-2019 zijn er ongeveer veertig leden, waarvan de helft jeugd en de helft volwassenen.

We willen de bewoners van Vinkhuizen en van de omliggende wijken de mogelijkheid bieden om de tafeltennissport te beoefenen in een prettige en sportieve sfeer. Het recreatieve karakter staat daarbij voorop; winnen is niet het belangrijkste.
We willen een sfeer creëren waarin iedereen zich prettig voelt en het beste uit zichzelf kan halen. Van onze trainers vragen we een 'Verklaring Omtrent het Gedrag'.
Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid streven we naar een goede band met de wijk en willen we duurzaam actief zijn. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in het aanbod op onze koffietafel: we hebben de snoeprepen vervangen door müslirepen en de suikerhoudende dranken door bronwater en vruchtensap (van een lokale fruitteler).

Om lid te worden kun je dit formulier invullen en opsturen of meenemen. Op onze speelavonden hebben we trouwens ook formulieren in voorraad.

Als je lid bent en je gegevens zijn veranderd, wil je dat dan doorgeven, bij voorkeur via email?

Bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat uit:

Het bankrekeningnummer is NL18 TRIO 0212391011 ten name van Tafeltennisvereniging Vinkhuizen te Roderwolde.
Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40025444.

Statuten en Huishoudelijk Reglement

Privacy

Onze spelers

De competitie

De competitie van de NTTB is verdeeld in twee perioden: het najaar (september tot en met november) en het voorjaar (eind januari tot en met april). Je kunt per competitiehelft deelnemen. Elk team bestaat uit tenminste 3 spelers. Per wedstrijd spelen drie spelers ieder tegen drie spelers van de tegenstander via het 'best-of-five systeem' (degene die als eerste drie games wint, heeft gewonnen). Bovendien spelen twee van de drie spelers een dubbelpartij tegen een duo van de tegenstanders. Een game bestaat uit minimaal 11 punten waarin om de twee punten wordt geserveerd (n.b.: bij 10-10 om de beurt serveren tot er een verschil van twee punten is bereikt).

De thuiswedstrijden van de volwassenen worden gespeeld in de gymzaal in Vinkhuizen (Goudlaan 5) op de vrijdagavond vanaf 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur.

De jeugd speelt zijn thuiswedstrijden in de gymzaal in Vinkhuizen (Goudlaan 5) op zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur tot ongeveer 18.00 uur.

Meer informatie kun je krijgen bij de wedstrijdsecretaris volwassenen (Jasper) of bij de wedstrijdsecretaris jeugd (Gert Jan Huiskes).

De teams

In de najaarscompetitie 2018 bestaan de teams uit:

Volwassenen:
 • Team 1 (3e klasse): Wouter, Bart, Jasper en Feike.
 • Team 2 (6e klasse): Sanja, Femke, Mirjam, Gerard, Tien, Jerry en Gerben.

Jeugd:
 • Team 1 (noordelijke divisie): Wessel, Jeroen, Bowe en Tuur.
 • Team 2 (2e klasse): Gerben, Jerry, Robin en Mak.

Competitieresultaten:

Zie competitie NTTB Noord of bezoek de website of download de app op TT-app.


competitie jeugd
Competitiewedstrijden jeugd

Sportief gedrag bij wedstrijden

Het belangrijkste van tafeltennis is dat je er plezier aan beleeft. Draag dit ook uit! Probeer daarbij het beste uit jezelf te halen. Of dat genoeg is om te winnen hangt af van je tegenstander. Die tegenstander heb je nodig om een wedstrijd te kunnen spelen. Wees dus zuinig op hem of haar en behandel hem/haar met respect. We hanteren bij TTV Vinkhuizen de volgende regels.

Gastheerschap:
Wanneer de spelers van het team waartegen je moet spelen binnenkomen, dan loop je er even naar toe, geeft iedereen een hand, je stelt je zonodig even voor ('Hallo, ik ben ...') en je maakt ze wegwijs. Zeg waar de kleedkamers zijn, waar ze consumpties kunnen krijgen en op welke tafel de wedstrijd plaats vindt. Bij de volwassenen krijgen alle spelers van de tegenpartij een kopje koffie aangeboden.
Inspelen:
Het team waartegen je speelt heeft normaal gesproken voor de wedstrijd recht op een kwartier inspeeltijd op de wedstrijdtafel. Gun ze die tijd. Wanneer je tegenstander te laat is, spreek dan af hoe lang ze gaan inspelen.
Sportiviteit:
Bestrijd je tegenstander alleen met sportieve wapens. Probeer punten te maken en te winnen door goed spel. Doe niet laagdunkend tegen hen wanneer ze niet zo goed zijn als jezelf. Gebruik geen grove taal wanneer ze beter zijn. En probeer eens een compliment te maken als je tegenstander een mooi punt maakt.
Einde van de wedstrijd:
Aan het einde van je eigen partij geef je je tegenstander een hand en aan het einde van de hele wedstrijd alle spelers van het andere team. Afhankelijk van de uitslag mag je felicitaties in ontvangst nemen of uitdelen.
Je vertegenwoordigt je club TTV Vinkhuizen; houd onze goede naam hoog!

Wedstrijdverslagen

Schrijf een wedstrijdverslag voor je team en stuur het naar Eline Gras of Gert Jan Huiskes; daarna plaatsen we het op Facebook .


jongste spelers
Onze jongste spelers

Kosten

Je kunt één keer vrijblijvend en zonder kosten komen tafeltennissen op de maandag of de vrijdag. Daarna kun je:

 • Per keer € 5,- betalen. Je bent dan geen lid van de vereniging.
 • Of lid worden. Dit is voordeliger als je vaak komt. Dit kost voor de jeugd € 72,50 per half jaar. Je kunt dan twee keer per week trainen. Voor volwassenen kost het lidmaatschap € 72,50 per half jaar als je één keer per week wilt spelen of € 95,00 per half jaar als je twee keer per week wilt spelen. Hier is het lidmaatschap van de Nederlandse Tafeltennisbond bij inbegrepen.
 • Als je bovendien competitie wilt spelen, komt daar nog de competitiebijdrage (€ 17,00 per half jaar voor de jeugd of € 25,50 per half jaar voor volwassenen) bij.

Contact

We spelen in de gymzaal aan de Goudlaan 5, naast de Sterrensteen, de voormalige Annie M.G. Schmidtschool (zie de ANWB routeplanner).

Behalve door langs te komen tijdens de speeltijden kun je ons ook als volgt bereiken:

per email: bestuur@ttvvinkhuizen.nl
per telefoon: 06 51502405 (Feike Tuinhof)
06 24149856 (Gert Jan Huiskes)
per post: TTV Vinkhuizen
Bovenland 10
9315 PH Roderwolde

de gymzaal
De gymzaal aan de Goudlaan 5
Schelwald Optiek