Showdown!

Showdown is een sport die veel wordt beoefend door blinden en slechtzienden, maar ook zienden kunnen showdown spelen als ze een speciale donker gemaakte skibril opzetten. Het spel is een kruising tussen tafelvoetbal en tafeltennis. Je speelt het op een tafel met opstaande randen en met een balletje dat geluid geeft. Beide spelers hebben ieder een batje waarmee ze moeten proberen om, net als bij tafelvoetbal, het balletje in het doel van de tegenstander te schieten. Meer informatie over de sport vind je op de algemene site over showdown of op de site van Gehandicaptensport Nederland.

Vanaf 1 januari 2016 heeft Tafeltennisvereniging Vinkhuizen een afdeling showdown met op dit moment 8 spelers. Daarvoor hebben wij ons als vereniging ook aangesloten bij de Gehandicaptensport Nederland. Iedereen die meer wil weten over deze sport kan kijken op de hierboven genoemde sites of eens langsgaan bij buurtcentrum Het Tuinpad, Bessemoerstraat 4, op de rand van Tuinwijk en Paddepoel. Daar wordt gespeeld op maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. Meld je van te voren even aan bij de coördinator van deze groep, Hubert de Vos (hubertdevos@hetnet.nl) om te voorkomen dat het te druk wordt. De showdownspelers spelen nu onder onze vlag omdat zij niet tevreden waren bij hun vorige vereniging en omdat wij als tafeltennisvereniging het een verrijking vinden voor onze club.

Een showdown-speler in actie