De competitie

De competitie van de NTTB is verdeeld in twee perioden: het najaar (september tot en met november) en het voorjaar (eind januari tot en met april). Je kunt per competitiehelft deelnemen. Elk team bestaat uit tenminste 3 spelers. Per wedstrijd spelen drie spelers ieder tegen drie spelers van de tegenstander via het 'best-of-five systeem' (degene die als eerste drie games wint, heeft gewonnen). Bovendien spelen twee van de drie spelers een dubbelpartij tegen een duo van de tegenstanders. Een game bestaat uit minimaal 11 punten waarin om de twee punten wordt geserveerd (n.b.: bij 10-10 om de beurt serveren tot er een verschil van twee punten is bereikt).

De thuiswedstrijden van de volwassenen worden gespeeld in de gymzaal in Vinkhuizen (Goudlaan 5) op de vrijdagavond vanaf 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur.

De jeugd speelt zijn thuiswedstrijden in de gymzaal in Vinkhuizen (Goudlaan 5) op zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur tot ongeveer 18.00 uur.

Meer informatie kun je krijgen bij de wedstrijdsecretaris volwassenen (Jasper) of bij de wedstrijdsecretarissen jeugd (Gerben en Jasper).

De teams

In de voorjaarscompetitie 2019 bestaan de teams uit:

Volwassenen:
Team 1 (3e klasse): Bart, Feike, Jasper en Wouter.
Team 2 (6e klasse): Femke, Gerard, Mirjam en Tien.

Jeugd:
Team 1 (noordelijke divisie): Bowe, Jeroen en Tuur.
Team 2 (2e klasse): Gerben, Jerry, Mak en Robin.

Competitieresultaten:

Zie competitie NTTB Noord of bezoek de website of download de TT-app.

competitie jeugd

Sportief gedrag bij wedstrijden

Het belangrijkste van tafeltennis is dat je er plezier aan beleeft. Draag dit ook uit! Probeer daarbij het beste uit jezelf te halen. Of dat genoeg is om te winnen hangt af van je tegenstander. Die tegenstander heb je nodig om een wedstrijd te kunnen spelen. Wees dus zuinig op hem of haar en behandel hem/haar met respect. We hanteren bij TTV Vinkhuizen de volgende regels.

Gastheerschap:
​ Wanneer de spelers van het team waartegen je moet spelen binnenkomen, dan loop je er even naar toe, geeft iedereen een hand, je stelt je zonodig even voor ('Hallo, ik ben ...') en je maakt ze wegwijs. Zeg waar de kleedkamers zijn, waar ze consumpties kunnen krijgen en op welke tafel de wedstrijd plaats vindt. Bij de volwassenen krijgen alle spelers van de tegenpartij een kopje koffie aangeboden.
Inspelen:
​ Het team waartegen je speelt heeft normaal gesproken voor de wedstrijd recht op een kwartier inspeeltijd op de wedstrijdtafel. Gun ze die tijd. Wanneer je tegenstander te laat is, spreek dan af hoe lang ze gaan inspelen.
Sportiviteit:
​ Bestrijd je tegenstander alleen met sportieve wapens. Probeer punten te maken en te winnen door goed spel. Doe niet laagdunkend tegen hen wanneer ze niet zo goed zijn als jezelf. Gebruik geen grove taal wanneer ze beter zijn. En probeer eens een compliment te maken als je tegenstander een mooi punt maakt.
Einde van de wedstrijd:
​ Aan het einde van je eigen partij geef je je tegenstander een hand en aan het einde van de hele wedstrijd alle spelers van het andere team. Afhankelijk van de uitslag mag je felicitaties in ontvangst nemen of uitdelen.

Je vertegenwoordigt je club TTV Vinkhuizen; houd onze goede naam hoog!

Wedstrijdverslagen

Schrijf een wedstrijdverslag voor je team en stuur het naar Eline Gras of Gert Jan Huiskes; daarna plaatsen we het op Facebook.

jongste spelers